Uitgenodigd door ons?

Het kan zijn dat u een brief heeft ontvangen met daarin een uitnodiging om bij ons op gesprek te komen.

Maar waarom is het nou zo belangrijk te komen?
Dit komt vanwege de participatieplicht, die stelt dat iedereen met een uitkering iets moet gaan doen. Een uitkering is immers niet gratis en voor niks en daarom word er een wederdienst verwacht van degenen die een uitkering ontvangen.
Natuurlijk is betaald werk het einddoel maar soms is dit (nog) niet mogelijk door allerlei omstandigheden. De wet participatie stelt op zijn minst 20 uur arbeid in de week verplicht wat dus eventueel ook door vrijwilligerswerk voldaan mag worden.

Wij van Overschie voor Elkaar willen mensen helpen om aan deze verplichting te voldoen en van daaruit verder te kijken. Het helpt als je samen met iemand anders kijkt naar wat u echt kunt, zou willen en waar er werk te vinden is.
Ook spreken wij uit ervaring en weten we hoe veel voldoening het kan geven echt te werken, daarbij weer deel te nemen aan de maatschappij, of dat nu betaald is of niet.

Mensen die weigeren mee te werken aan de participatieplicht zullen gevolgen zien voor hun uitkering.
Wij als Overschie voor Elkaar hopen dan ook dat mensen deze unieke kans nu pakken en met ons naar hun opties willen kijken.

Waar moet ik zijn voor het gesprek?
Wij houden onze gesprekken in het Prachthuis, Abtsweg 2, 3042 GD Overschie.
Dit is waar vroeger de Stadswinkel zat.
Wij vragen u zich bij binnenkomst aan de balie te melden daar, de werknemers daar weten u te vertellen waar u moet zijn of als u nog even moet wachten.