Wat doen wij?


Wij zijn een groep vrijwilligers uit de wijk Overschie. Onze kerngroep bestaat uit tien mensen, met daaromheen anderen die helpen waar ze kunnen.

Overschie voor Elkaar motiveert en steunt andere mensen uit de wijk om (weer) actief deel te nemen in de samenleving.

Maar wat doen wij dan precies?

We helpen om haalbare doelen te stellen. En kijken samen naar wat mensen wel kunnen ondanks hun eigen beperkingen of de situatie waarin iemand zich bevindt. Samen met hen zetten we de wirwar aan mogelijkheden helder op een rijtje. Om op die manier hulp te kunnen bieden zodat op eigen kracht kan worden verder gegaan.

Vroeger werkten we alleen met mensen met een uitkering naar (vrijwilligers-)werk toe maar vandaag de dag is iedereen welkom bij ons voor vragen op maatschappelijk gebied. U kunt dus altijd contact op nemen met ons via het contactformulier of gewoon even langskomen op het open uur. Woensdagen van 10.00 tot 13.00 uur in Het PrachtHuis.

Bij ons staan mensen centraal!

Overschie voor Elkaar vindt het belangrijk om te werken met een groot netwerk van contacten, zowel personen als organisaties. Waardoor we wijkbewoners nog beter kunnen helpen.
Overschie voor Elkaar is dus altijd op zoek naar nieuwe contacten. Contacten die op wat voor manier dan ook kunnen helpen. Interesse? Neem dan contact met ons op!

Dus...Overschie, voor Elkaar!Bron film: Mediawerkplaats